W lokalach typu snackbar, caffeeshop i bistro na niewielkiej powierzchni oferuje się i przygotowuje wiele ciepłych i zimnych dań oraz napojów. W takich miejscach niezbędna jest wszechstronna zmywarka, która umyje w jednym cyklu zarówno sztućce, jak i szkło oraz naczynia, zapewniając ich higieniczną czystość.
W lokalach typu bistro konieczne jest higienicznie czyste mycie różnych elementów, począwszy od szkła, przez sztućce po talerze. Wszystko to odbywa się na ograniczonej przestrzeni. Zwłaszcza w przypadku zastosowania łączonego zdarzają się najróżniejsze zabrudzenia. Dla tych lokali gastronomicznych zmywarki do naczyń Bistro Winterhalter są urządzeniami pierwszego wyboru.
Dzięki nowo opracowanemu poczwórnemu systemowi filtracji ługu z czujnikiem zmącenia odfiltrowywane są pływające cząsteczki, takie jak miąższ owoców i fusy z kawy. Dzięki temu woda do mycia pozostaje długo czysta. Oprócz programu do łączonego mycia, dostępne są dwa dalsze programy, umożliwiające mycie tylko szkła lub tylko naczyń.
W zależności od stopnia napełnienia i wybranego programu, czynniki odpowiedzialne za proces zmywania, zwłaszcza ciśnienie, czas, środek czyszczący i temperatura są dostosowywane automatycznie do wymagań zmywanych naczyń. Obsługa jest prosta i nieskomplikowana: trzy zdefiniowane programy standardowe można wybrać za pomocą ikon przedstawiających dany rodzaj naczyń.
Warianty bistro serii UC wraz z odpowiednimi koszami typu bistro-kombi oraz produktami do czyszczenia marki Winterhalter tworzą perfekcyjny zespół. W zależności od dostępnego miejsca lub wymagań dotyczących zmywanych naczyń, można wybrać cztery rozmiary zmywarek: S, M, L i XL.
Wymóg higienicznej czystości w przypadku szkła jest tak samo wysoki, jak w przypadku naczyń – jednakże szkło jest bardziej wrażliwe. Dlatego zaleca się temperaturę płukania 65°C. Jeżeli ma być myte tylko szło, wówczas odpowiednio zdefiniowany program wybiera się po prostu za pomocą piktogramu przedstawiającego szkło na ekranie dotykowym. To gwarantuje optymalny rezultat zmywania i zapobiega jednocześnie korozji szkła.
Z reguły talerze mają najsilniejsze i najbardziej uporczywe zabrudzenia: białko, skrobia i tłuszcz, które należy usunąć, nie pozostawiając ani śladu. Specjalny program w zmywarkach do naczyń Bistro zmywa przy wyższym ciśnieniu oraz wyższej temperaturze płukania. To połączenie zapewnia perfekcyjne czyszczenie i suszenie także przy silnie zabrudzonych naczyniach.
Specjalnie dla podwyższonych wymagań gwiazdkowych lokali gastronomicznych firma Winterhalter rozszerzyła swój asortyment zmywarek podblatowych o zmywarki do sztućców.
Zmywarki do sztućców gwarantują higieniczną czystość oraz optycznie nieskazitelne sztućce przy znacznym skróceniu czasu oraz oszczędności kosztów. Niehigieniczne i czasochłonne polerowanie staje się zbędne, gdyż dzięki zastosowaniu wody całkowicie pozbawionej soli, błyszczące sztućce są gotowe do ponownego użycia w mgnieniu oka. Zmywarki są dostępne w czterech różnych rozmiarach.
W systemie Winterhalter wszystkie komponenty przyczyniają się do perfekcyjnego rezultatu zmywania. Dlatego Winterhalter zaleca zastosowanie zbiornika do zanurzania sztućców w celu wstępnego czyszczenia. Specjalne kosze do zmywania dają pewność, że sztućce będą myte w pozycji stojącej. Dzięki temu można zagwarantować nieskazitelny wynik czyszczenia i suszenia.
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.