W ostatnich latach gastronomia na całym świecie bardzo się zmieniła i rozwinęła. W zakładach gastronomicznych, począwszy od lokali typu coffeeshop, poprzez snackbary po wykwintne restauracje, oferowane są dania i napoje dla każdego podniebienia – i to 24 godziny na dobę.
Świat kuchni jest różnorodny – do oferty gastronomicznej, obok lokalnej kuchni, należą dziś afrykańskie, azjatyckie i europejskie specjały. Zróżnicowany jest nie tylko asortyment gastronomiczny, ale także zmywane naczynia i zabrudzenia. Dlatego też coraz wyższe wymagania stawia się zmywarkom przemysłowym.
Dlatego, wprowadzając nową serię zmywarek podblatowych, firma Winterhalter zrealizowała wyjątkową koncepcję urządzeń, która w trzech krokach prowadzi do znalezienia indywidualnego rozwiązania dla każdego klienta. Zmywarki te uwzględniają również zróżnicowane kształty naczyń oraz ich wielkość – od kruchych japońskich czarek do zupy, po duże, mocne talerze do pizzy.
Nowe zmywarki podblatowe z serii UC firmy Winterhalter dostosowują się całkowicie do życzeń klientów. Każdy lokal ma swój własny profil i indywidualne wymagania pod względem zmywanych naczyń czy miejsca na ustawienie zmywarki. Dzięki rewolucyjnej koncepcji zmywarek serii UC firmie Winterhalter jako pierwszej udaje się wyjść temu naprzeciw. Wymarzoną zmywarkę można indywidualnie skonfigurować w następujących trzech krokach:
Krok 1: Cztery typy do różnych zastosowań z trzema programami standardowymi:
- zmywarka do szkła
- zmywarka do naczyń
- zmywarka do naczyń Bistro
- zmywarka do sztućców
Krok 2: Cztery rozmiary: S = mały, M = średni, L = duży, XL = bardzo duży
Krok 3: Możliwość wyboru indywidualnego wyposażenia: Energy, Cool (szkło), ReTemp (szkło), wbudowany zmiękczacz, pakiety koszy, cztery wzory frontu zmywarki itp.
Po skonfigurowaniu wymarzonej zmywarki otwiera się przed klientami zupełnie nowy wymiar zmywania. Dla firmy Winterhalter indywidualność jest atutem. W przypadku nowych zmywarek podblatowych można wybrać typ zastosowania, wielkość urządzenia, wyposażenie i wzornictwo.
Przed urządzeniami gastronomicznymi stoją dzisiaj nie lada wyzwania – muszą być ekonomiczne, funkcjonalne i proste w obsłudze. W zmywarkach Winterhalter wprowadzono nowy sposób obsługi zmywarki – ekran dotykowy. Posługiwanie się nim jest dziecinnie proste. Obok sprawdzonej obsługi za pomocą jednego przycisku dostępne są trzy programy zmywania, do których przypisane są samoobjaśniające ikony zmywanych naczyń. Gwarantuje to intuicyjną, bezbłędną obsługę.
Błyszczące, czyste szkło to wizytówka firmy gastronomicznej. Dlatego zastosowanie profesjonalnej zmywarki to absolutna konieczność. Ale szkło szkłu nierówne: kieliszek do wina o cienkich ściankach w winotece należy zmywać zupełnie inaczej niż kufel do piwa w pubie. Mleczne szkło, korozja szkła, wyblaknięte elementy dekoracyjne – kto tego nie zna? Przyczyna: zbyt wysokie temperatury mycia lub niewłaściwy środek czyszczący i jego nieprawidłowe dozowanie. Zmywarki do szkła Winterhalter z zasady działają delikatnie.
Odpowiednie temperatury mycia i płukania, różne ciśnienie wody w zależności od programu i precyzyjne dozowanie środka czyszczącego zapewniają długą żywotność szkła. Idealne mycie szkła wspomaga System Winterhalter z prawidłowym uzdatnianiem wody oraz środkiem czyszczącym, chroniącym elementy dekoracyjne.
Jeżeli szkło po myciu nie jest schłodzone, cierpi na tym jakość napojów. Zimne napoje w ciepłym szkle są niesmaczne, a piana z piwa opada. W wersji Cool szkło jest spłukiwane zimną wodą. Eliminuje to czas oczekiwania i zapewnia stabilność piany z piwa. Wersja ReTemp dzięki obniżonym temperaturom w zbiorniku i bojlerze zapewnia szybką dostępność chłodnego szkła i jednocześnie redukuje koszty eksploatacyjne o 16 %.
Przy zbyt wysokim ciśnieniu mycia, małe i lekkie elementy przewracają się i dotąd nie zawsze rezultat ich zmywania był zadowalający. W zmywarkach firmy Winterhalter – jedynych na rynku – można regulować ciśnienie mycia. Poprzez wybór odpowiedniego programu standardowego szczególnie lekkie zmywane naczynia pozostają stabilne na swoim miejscu i są dokładnie umyte.
W zależności od rodzaju zakładu gastronomicznego, oprócz naczyń zmywane są również blachy i tace. W przypadku mycia ręcznego zajmuje to wiele czasu i wymaga zużycia dużej ilości wody i energii. W takim przypadku opłaca się zastosowanie zmywarki UC-XL z bardzo głębokim wnętrzem. Dzięki temu ekonomiczniej i higieniczniej można myć blachy i tace.
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.